Минимум |
Максимум |
250 kJ/100 ml
(60 kcal/100 ml) |
295 kJ/100 ml
(70 cal/100 ml) |
Минимум1 |
Максимум |
0,45 g/100 kJ
(1,8 g/100 kcal) |
0,7 g/100 kJ
(3 g/100 kcal) |
Минимум1 |
Максимум |
0,45 g/100 kJ
(1,8 g/100 kcal) |
0,7 g/100 kJ
(3 g/100 kcal) |
Минимум |
Максимум |
0,56 g/100 kJ
(2,25 g/100 kcal) |
0,7 g/100 kJ
(3 g/100 kcal) |
Минимум |
Максимум |
1,7 mg/100 kJ
(7 mg/100 kcal) |
12 mg/100 kJ
(50 mg/100 kcal) |
Минимум |
Максимум |
1,05 g/100 kJ
(4,4 g/100 kcal) |
1,4 g/100 kJ
(6,0 g/100 kcal) |
Минимум |
Максимум |
- |
појединачно или укупно:
20% од укупног садржаја масти |
Минимум |
Максимум |
70 mg/100 kJ
(300 mg/100 kcal) |
285 mg/100 kJ
(1200 mg/100 kcal) |
Минимум |
Максимум |
1 mg/100 kJ
(4 mg/100 kcal) |
10 mg/100 kJ
(40 mg/100 kcal) |
Минимум |
Максимум |
2,2 g/100 kJ
(9 g/100 kcal) |
3,4 g/100 kJ
(14 g/100 kcal) |
Минимум |
Максимум |
1,1 g/100 kJ
(4,5 g/100 kcal) |
-
- |
Минимум |
Максимум |
- |
2 g/100 ml и 30% од укупног садржаја угљених хидрата |
|
На 100 kJ |
На 100 kcal | ||
Минимум |
Максимум |
Минимум |
Максимум | |
Натријум (mg) |
5 |
14 |
20 |
60 |
Калијум (mg) |
15 |
38 |
60 |
160 |
Хлориди (mg) |
12 |
38 |
50 |
160 |
Калцијум (mg)* |
12 |
33 |
50 |
140 |
Фосфор (mg)* |
6 |
22 |
25 |
90 |
Магнезијум (mg) |
1,2 |
3,6 |
5 |
15 |
Гвожђе (mg) |
0,07 |
0,3 |
0,3 |
1,3 |
Цинк (mg) |
0,12 |
0,36 |
0,5 |
1,5 |
Бакар (µg) |
8,4 |
25 |
35 |
100 |
Јод (µg) |
2,5 |
12 |
10 |
50 |
Селен (µg) |
0,25 |
2,2 |
1 |
9 |
Манган (µg) |
0,25 |
25 |
1 |
100 |
Флуориди (µg) |
- |
25 |
- |
100 |
|
На 100 kJ |
Нa 100 kcal | ||
Минимум |
Максимум |
Минимум |
Максимум | |
Гвожђе (mg) |
0,12 |
0,5 |
0,45 |
2 |
Фосфор (mg) |
7,5 |
25 |
30 |
100 |
|
Нa 100 kJ |
Нa 100 kcal | ||
Минимум |
Максимум |
Минимум |
Максимум | |
Витамин А (µg-РE)1 |
14 |
43 |
60 |
180 |
Витамин D (µg)2 |
0,25 |
0,65 |
1 |
2,5 |
Тиамин (µg) |
14 |
72 |
60 |
300 |
Рибофлавин (µg) |
19 |
95 |
80 |
400 |
Ниацин (µg) |
72 |
375 |
300 |
1500 |
Пантотенска киселина (µg) |
95 |
475 |
400 |
2000 |
Витамин B6 (µg) |
9 |
42 |
35 |
175 |
Биотин (µg) |
0,4 |
1,8 |
1,5 |
7,5 |
Фолна киселина (µg) |
2,5 |
12 |
10 |
50 |
Витамин B12 (µg) |
0,025 |
0,12 |
0,1 |
0,5 |
Витамин C (mg) |
2,5 |
7,5 |
10 |
30 |
Витамин K (µg) |
1 |
6 |
4 |
25 |
Витамин E (mg α-TE)3 |
0,5/g полинезасићених масних киселина изражених као линолна киселина,
кориговано на број двоструких веза4, али не мање од 0,1 mg/100 kЈ |
1,2 |
0,5/g полинезасићених масних киселина изражених као линолна киселина,
кориговано на број двоструких веза4, али не мање од 0,5 mg/100 kcal |
5 |
1 РE = all trans ретинол еквиваленти;
2 У облику холекалциферола, при чему је 10 µg = 400 I.J. витамина D;
3 α-TE = d-α-токоферол еквиваленти;
4 0,5 mg α-TE/1 g линолне киселине (18:2 н-6); 0,75 mg α-TE/1 g α-линоленске
киселине (18:3 n-3); 1,0 mg α-TE /g арахидонске киселине (20:4 n-6); 1,25 mg
α-TE/g еикозапентаенске киселине (22:5 n-3); 1,5 mg α-TE/g докозахексаенске
киселине (22:6 n-3). |
|
Максимум1 | |
(mg/100 kJ) |
(mg/100 kcal) | |
Цитидин 5’-монофосфат |
0,60 |
2,50 |
Уридин 5’-монофосфат |
0,42 |
1,75 |
Аденозин 5’-монофосфат |
0,36 |
1,50 |
Гуанозин 5’-монофосфат |
0,12 |
0,50 |
Инозин 5’-монофосфат |
0,24 |
1,00 |
1 Укупна концентрација нуклеотида не сме прећи 1,2 mg/100 kJ (5 mg/100
kcal). |