Прилог 2

ЛИСТА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА

Број у Бриселској номенклатури

Опис производа

Поглавље 1

Живе животиње

Поглавље 2

Месо и јестиви кланични производи

Поглавље 3

Рибе и ракови, шкољке

Поглавље 4

Млеко и други млечни производи; јаја живине; природни мед

Поглавље 5

05.04

Црева, бешике и желуци животиња (осим риба), цели и њихови комади

05.15

Производи животињског порекла који нису споменути нити укључени на другом месту; мртве животиње из поглавља 1 или 3, неупотребиве за људску исхрану:

Поглавље 6

Живо дрвеће и друге биљке; луковице, корење и слично; резано цвеће и украсно лишће

Поглавље 7

Јестиво поврће, неко корење и гомољи

Поглавље 8

Јестиво воће и орашасти плодови; коре агрума, диња и лубеница

Поглавље 9

Кафа, чај, зачини, искључујући мате чај (тарифни бр 09.03)

Поглавље 10

Житарице

Поглавље 11

Производи млинске индустрије; слад; скроб; инулин; глутен

Поглавље 12

Уљано семење и плодови; разно зрневље, семење и плодови; индустријско и лековито биље; слама и сточна храна

Поглавље 13

искључујући 13.03

Пектин

Поглавље 15

15.01

Прерађена свињска маст (укључујући сало) и живинска маст

15.02

Непрерађена лој говеда, оваца или коза, и произведи ових лојева

15.03

Стеарин из свињске масти, уље из свињске масти, олеостеарин, олео уље и уље из лоја, неемулговани, немешани нити на други начин обрађени

15.04

Масти и уља риба и морских сисара, рафинирани или нерафинирани

15.07

Стабилна биљна уља, течна и чврста, сирова, рафинирана или пречишћена

15.12

Масти и уља животињског или биљног порекла, хидрогенизовани рафинисани или нерафинисани, али даље необрађени

15.13

Маргарин, имитација сала и друге јестиве масти

15.17

Остаци добијени при преради масних састојака или воскова животињског или биљног порекла

Поглавље 16

Прерађевине меса, риба, ракова, шкољки

Поглавље 17

17.01

Шећер шећерне репе и шећерне трске, чврст

17.02

Остали шећери; шећерни сирупи; вештачки мед (мешан или не са природним медом); карамел

17.03

Меласе, обезбојена или не

17.05(*)

Ароматиовани или обојени шећери, сирупи и меласа (укључујући ванилин шећер или ванилин), уз изузетак воћног сока с додатком шећера у било којој размери

Поглавље 18

18.01

Какао у зрну, цели или ломљени, сирови или пржени

18.02

Љуске, коре, опне и отпаци какаа

Поглавље 20

Производи поврћа, воћа или осталих делова биљака

Поглавље 22

22.04

Комина грожђа, у ферментацији, или са заустављеним врењем без додавања алкохола

22.05

Шира; комина грожђа чија је ферментација заустављена додатком алкохола

22.07

Остала ферментисана пића (нпр. јабуковача, крушковача, медовина)

искључујући 22.08(*)

искључујући 22.09(*)

Етил алкохол или неутрални алкохоли, денатусан или не, било које јачине, добијен из пољопривредних производа наведених у Анексу 1, искључујући ликере, остала алкохолна пића и сложени алкохолни препарати (познати као „концентровани екстракти”) – за употребу у производњи пића

22.10

Сирће и сирћетне замене

Поглавље 23

Остаци и отпаци прехрамбене индустрије; припремљена животињска храна

Поглавље 24

24.01

Непрерађени дуван, дувански отпаци

Поглавље 45

45.01

Природна плута, необрађена, дробљена, гранулирсана или млевена; отпаци плуте

Поглавље 54

54.01

Лан, сиров или прерађен, али непреден; ланена кучина и отпаци (укључујући отпадну пређу и цепане текстилне материјале)

Поглавље 57

57.01

Права конопља (Cannabis sativa) сирова или прерађена, али непредена; кучина и отпаци конопље (укључујући отпадну пређу и цепане текстилне материјале)

–––––––––––––––

(*) Допуњено чланом 1. Уредбе бр. 7а Већа Европске економске заједнице од 18. децембра 1959. године (Службени лист број 7, 30. 1. 1961. стр. 71/612)